Приятелски срещи: Икономически университет – Шумен 91:87

Снимка: BGBasket

Шумен не успя да постигне победа в първата си среща от „Черноморски младежки игри 2018“, турнир провеждащ се този уикенд във Варна. В първия мач нашият тим отстъпи на Икономически университет – Варна с 87:91 след уникално зрелищен мач предложил множество обрати и цели 27 точни изстрела от тройката. Шуменци играха отлично срещу старите познайници ИУ, но малко късмет не достигна на нашите момчета да се поздравят с първа победа срещу силния противник. Повече информация и снимки от двубоя можете да видите на сайта на нашите приятели от BGBasket тук -> bgbasket.com

Следващата среща на Шумен е срещу отбор от НБЛ – а именно Черно море Тича. Мачът е утре от 11.30ч в зала „Христо Борисов“ в морската ни столица.

По-рано тази седмица Шумен записа поражение от друг участник в НБЛ – Ямбол. Нашият тим отстъпи в града на Тунджа с 60:84. Класата на ямболските баскетболисти бе видна в първите минути на двубоя, когато те натрупаха своя актив. През втората част Шумен показа по-добри баскетболни достойнства, но домакините се поздравиха с крайния успех в двубой, който е част от подготовката за новия сезон и на двата отбора.