2022/23 ПЛЕЙОФИ, ББЛ А група – Изток, Полуфинал 1 мач: Шоутайм – Шумен-2 93:67

Дублиращият тим на Шумен загуби гостуването си на Шоутайм Варна с 67:93 в първия мач от полуфиналните плейофи на ББЛ А група – Изток. Шоутайм повежда в серията с 1:0 победи, като се играе до 2 успеха от 3 мача.

Срещата започна с пълно изключително здрава и агресивна защита от страна на Шоутайм. Шуменци стигнаха до само 1 кош в първите пет минути дойдоха основно от Джъстин Сутен и бившия шуменски играч Красимир Димитров. Шумен така и не намери правилния ритъм в нападение до края на първата четвърт. Веселин Георгиев също показваше завидните си умения в нападение и до края на частта Шоутайм си осигури аванс от 17 точки – 25:8.

През втората четвърт Шоутайм продължи да играе силно в защита. Нашият тим обаче също предложи по-добра игра под собствения кош. Двата тима си размениха само 4 коша в първите 4 минути на втората четвърт. Размяната на кошове не продължи дълго. Симеон Варчев показа добър мерник и Шоутайм увеличиха аванса си до 20 точки. В последните минути на първото полувреме варненци отново вдигнаха темпото и сложиха още 5 точки към преднината си преди почивката.

Съвсем друга игра предложи Шумен през второто полувреме. Нашият тим сякаш се освободи от напрежение, знаейки че предината на домакините е твърде голяма и започна да вкарва доста по-често. Шоутайм обаче също продължи да играе добре в нападение. Отборите се надстрелваха в третата четвърт, а шуменските баскетболисти показаха по -точен мерник. Веселин Байчев, Станислав Бънков и Баръш Мустафа стреляха отлично и Шумен успя да стопи 6 точки от изоставянето си до края на периода, печелейки частта с 32:26.

Разбира се опитния отбор на Шоутайм нямаше как да остави това да продължи и в четвъртата част. Варненци отново започнаха да играят по-активно в защита и ограничиха отворените стрелби за Шумен. Трима бивши шуменски баскетболисти – Красимир Димитров, Милен Чолаков и Ростислав Алексов носеха точките за домакините в тази последна четвърт. Усилията на Никола Любенов и Пламен Русков в нападение за Шумен не бяха достатъчни и Шоутайм си осигури победа с над 20 точки в този първи мач от полуфиналната серия – 93:67.

От ББЛ още не са обявили датата за втория двубой, следете сайта ни и Фейсбук страницата.

 

Можете да гледате запис от срещата тук: