2023/24 ББЛ А група – Изток, 7 кръг: Шумен-2 – Черно море Викудха 72:59

Дубълът на Шумен записа третата си победа в ББЛ А група – Изток. Нашият тим победи във Варна Черно море Викудха със 72:59 в отложен мач от 5 кръг на първенството. Шумен е на трета позиция в региона с 3 успеха и 4 загуби. Черно море пък е една позиция надолу с 2 победи и 5 загуби.

Среащата изобщо не започна добре за шуменци, които допуснаха 6:0 за съперника още в самото начало. До средата на частта шуменци подобриха играта си в нападение и се доближиха до само 2 точки от варненския тим след силна игра на Баръш Мустафа, но в края на частта стрелбата на Шуменци отново бе под всякаква критика и Черно море, водени от Кристиян Мучев и Берк Иванов, затвори първия период с 8 точки аванс – 19:11.

Шумен показа много по-добра игра през втората четвърт. Въпреки че в началото отборите си разменяха кошове, шуменската защита заработи по-добре в средата на частта и до края ѝ нашият тим се доближи плътно да съперника в резултата. Баръш Мустафа, Станислав Бънков и Веселин Байчев носеха точките за Шумен и преди почивката преднината на Черно море бе само точка – 33:34.

Третата четвърт започна с много равностойна игра. Двата отбора се захапаха здраво и започнаха да си разменят кошове. Окан Хасанов и Баръш Мустафа бяха най-полезни за Шумен в нападение, докато за варненци Кристиян Мучев и Максим Беров отбелязаха от тройката. Шуменската защита обаче показа силата си в средата на частта, а кошовете на Мустафа започнаха да трупат аванс в сметката на Шумен. До края на третия период нашият тим вече водеше с 9 точки.

Пробив на Бънков и тройка на Байчев за начало на четвъртата четвърт дадоха комфортен аванс от 14 точки за Шумен. Нашият отбор продължи да се раздава в защита с мисълта да задържи резултата. Варненци също играеха добре под собствения си кош и резултатността падна, което беше добре дошло за нашият тим. Шуменци съвсем спокойно добавиха още 4 точки към преднината си през тази четвърт след 14:10 и затвориха мача с 13 точки аванс – 72:59.

В следващия 8-ми кръг Шумен-2 ще се изправи срещу Ънстопабъл Добрич.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата