2023/24 ББЛ Б група – Изток, 9 кръг: Шумен-3 – Шоутайм-2 59:62

Третият представителен отбор на Шумен отстъпи като гост на лидера в ББЛ Б група – Изток – Шоутайм-2 с 59:62 в мач от 9 кръг на първенството. Шоутайм остава непобеден на първо място със 7 победи, докато шуменци са на 7-мо място с 3 победи и 3 загуби.

Срещата започна равностойно двата отбора не играеха по най-добрия начин в нападение, но и защитата допринасяше за това. Шумен разчитаха на множество изстрели от тройката като Божилов и Славейков бяха точни за Шумен и нашият тим успя да излезе начело с минимална разлика – 11:10 след първата част.

Втората четвърт продължи с размяна на кошове, но резултатността се подобри. Росен Узунов, Димитър Стоянов и Стоян Славейков водеха шуменското нападение в началото на частта и до средата Шумен имаше аванс от 5 точки. Благодарение на Стоян Ганев и Емил Найденов обаче варненският тим се задържаше в мача, като в края на първото полувреме дори успя да обърне резултата в своя полза и поведе с две точки преди почивката – 28:30.

Шоутайм започна по-силно третата четвърт и успя да се откъсне с 9 точки след 6 минути игра, като в този период шуменци се разписаха само веднъж. Шумен обаче играеше добре в защита, а кошове на Узунов, Александър Иванов и Владислав Станев върнаха нашият тим на само 3 точки от съперника преди последната четвърт – 39:42.

Четвъртата част започна с нова тройка за Шумен дело на Димитър Стоянов. Шумен дори излезе начело с кошове на Димитър Христов и Славейков. Шоутайм очевидно бе по-опитния тим и в тези важни минути използва всяко притежание на топката, за да стигне до удобни позиции за стрелба. Емил Найденов с тройка върна преднината на варненци, а след това и Стоян Ганев държеше отбора си в мача. Шумен също играеше добре. Нашият тим се възползваше от младостта си и енергията си, за да бъде начело. Росен Узунов и Владислав Станев с кошове от трудни позиции дадоха 3 точки преднина на Шумен, само 2:36 преди края на мача. Тройка на Емил Найденов, наказателен на Живков, а след това още един пробив на Найденов обаче обърнаха мача в полза на варненци. В оставащите 1 и половина Шоутайм показа и силна защита, което не позволи на Шумен да обърне мача и срещата завърши 62:59 в полза на лидерите в класирането.

 

Статистика от срещата