2024/25 ББЛ Б група – Изток 2 кръг: Шумен-3 – Медицински университет 86:96

Шуменският трети тим отстъпи на Медицински университет Варна с 86:96 в мач от 2 кръг на ББЛ Б група – Изток. Нашият тим изоставаше в резултата от първата четвърт и въпреки, че през целия двубой се опитваше да настигне съперника, не успя да навакса изоставането и записа първа загуба в шампионата. МУ пък записва втората си победа и дели първо място с Черноморец Балчик.

Двубоят започна с много силна игра на „медиците“, които показаха отлична игра в нападение и висок процент успешни стрелби през първата четвърт. Тим Даамен водеше нападението на варненци, подпомаган активно от Шон Даамен и Пламен Петков. Шуменци от своя страна не играеха лошо в нападение, но допуснаха твърде много токчи в първата четвърт и след 10 минути игра изоставаха с 11 точки – 19:30. Шумен подобри значително защитата през втория период. Нашият тим започна да се бори и по-добре под кошовете. Силната игра на Тим Даамен в нападение обаче нямаше как да бъде спряна от нашите момчета и МУ успя да удържи преднината си преди почивката – 49:38 в полза на варненци.

Медицински университет продължи да играе добре в нападение в началото на второто полувреме. Разликата достигна 16 точки в средата на третата част. Шуменци обаче показаха характер. Нашият тим отново захапа противника в защита, а в нападение Ивелин Йорданов и братята Никола и Андрей Саздови показаха добра стрелба и Шумен върна изоставането си до 8 точки преди последната част. Последната част започна с размяна на кошове. Опитния тим от Варна използваше всяка възможност да бележи и отново точките идваха от Тим и Шон. Времето неумолимо се изнисваше, а разликата не падаше под 6 точки в полза на МУ. В крайна сметка варненци затвориха мача при 96:86 в своя полза.

В следващия кръг Шумен-3 ще играе срещу Светкавица Мебел стил.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата