Шумен отстъпи на домакините Черно море Тича в последния мач от Черноморски игри 2023

Шумен загуби последния си двубой от Черноморски игри 2023 г. Нашият тим отстъпи на домакините Черно море Тича с 80:86в последния мач от турнира. Победител в Черноморски игри е отборът на Академик Пловдив, който победи и в последния си мач. Пловдивчани се наложиха с 82:69 над Ямбол.

Срещата между Шумен и Черно море започна изключително равностойно. Както и преди 10 дни, когато двата отбора се изправиха един срещу друг в Шумен, така и днес първата четвърт се играеше с размяна на кошове. Шумен показа по-добра стрелба в края и затвори частта с минимален аванс 19:17. Тича предложи напълно различен баскетбол през втората четвърт. Младият варненски тим се раздаде напълно както в нападение, така и в защита. Стрелбата на домакините също вървеше и те започнаха да трупат разлика в своя полза. До края на първото полувреме варненци се откъснаха със 17 точки напред – 45:28.

След почивката Шумен изравни играта. Грешките в нашето нападение намаляха и започнахме да бележим, но защитата не успяваше да намери вярно решение срещи агресивната игра на „моряците“, което им помагаше да държат аванс от 15-на точки. Черно море затвори частта с двуцифрен аванс от 14 точки, но играта на Шумен показа, че няма да се предаде. Нашият тим показа истинския си потенциал в последната четвърт. Ивайло Тонев, който направи най-силния си мач със жълто-зеления екип поведе Шумен в тази част и разликата започна да се топи, достигайки едва три точки, 4 минути преди края. Варненци обаче показаха характер и физическа издръжливост. Домакините разчитаха на добра игра в подкошието и успяваха да задържат разликата 5-6 точки. В крайна сметка Шумен не успя да постигне пълния обрат и Тича се поздрави с успеха – 86:80.

Можете да гледате запис от срещата тук:

Пълната статистика от срещата: