Юноши (17): Шумен остава втори в регион Изток след загуба от лидера

Шуменските юноши до 17 г. останаха втори в крайното класиране при юношите до 17 г. Нашият тим записа победа и загуба в последния турнир състоял се във Варна. Шуменци победиха Ънстопабъл Добрич със 72:47, но отстъпиха от домакините и лидери в класирането – Черно море Тича с 64:71. Шумен завършва с 6 победи и 1 загуба на второ място, което гарантира участие във финалите за нашият тим.

Първият двубой бе директен сблъсък за първото място и нашите юноши и Тича не познаваха вкуса на загуба в този финален етап. Варненци изиграха по-добра първа част и взеха аванс от 18:14. Двата тима се захапаха здраво през втората част, но добрата стрелба и на шуменци, и на варненци не позволи откъсване. Втората четвърт завърши 18:18 и отборите се оттеглиха на почивка при аванс от 4 точки за домакините. За началото на второто полувреме Шумен показа по-добра и до края на третата част успя да заличи изоставането си – 50:50. В последната четвърт обаче варненският тим играше много силно в нападение. Тича взе частта с 21:14, с което и мача – 71:64.

Вторият мач срещу Ънстопабъл започна силно за Шумен. Още в първата част нашият тим показа много добра стрелба и взе частта с 20:12. През втората четвърт и двата тима играха слабо в нападение, не че нямаше и старание в защита, но голяма част от грешките бяха непредизвикани. Шумен обаче се възползва да запази аванса си от 8 точки след 9:9 във втория период. След почивката обаче шуменци се взеха в ръце и показа класата си, печелейки третата част с 21:14 и последната с 22:12 след отлична стрелба от дистанция. Шумен затвори мача при 72:47, за да се бетонира на второто място в региона и директно класиране за финалите на републиканско.