Юноши (17): Шумен с победа срещу Спартак Плевен, утре играе за 5-то място

Юношите на Шумен до 17 г. се наложиха над Спартак Плевен в баражите за разпределяне на местата от 5 до 8 на финалния турнир от държавното първенство. Шуменци победиха плевенския тим със 76:49 и утре ще се изправят в мач за 5-то място в крайното класиране срещу Тунджа Ямбол, който се наложи над Ънстопабъл Добрич с 67:65.

Шуменци изиграха силна първа четвърт, в която защитата бе основното ни оръжие. Спартак успя да вкара едва 5 точки през първата част. Шумен също не показа най-доброто в нападение, но все пак нашият тим си осигури 10 точки аванс преди втория период. През втората четвърт шуменските юноши продължиха да доминират. Стрелбата ни вече бе с доста по-висока успеваемост, а защитата ни продължи да спира нападенията на плевенчани успешно. Преди почивката Шумен имаше комфортен аванс от 23 точки – 38:15.

Голямата преднина в полза на Шумен разбира се подейства демотивиращо за нашия тим, а и отбора на Спартак показа, че не случайно е сред топ 8 отборите в България. Играта бе доста по-равностойна с бързи атаки и размяна на кошове. Шуменци обаче не позволяваха преднината да бъде заличена дори сложиха още 4 точки към нея след 23:19 в третата четвърт. Последната част бе равностойна и завърши 15:15, което бе напълно достатъчно за шуменска победа със 76:49.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата