Юноши (17): Шумен ще спори за 5/6 място след победа над Тунджа Ямбол

Юношите на Шумен до 17 г. се наложиха над Тунджа Ямбол баража за 5/8 място на финалите за републиканско първенство днес в Русе. Нашият тим се наложи със 107:57 и ще спори със Септември София за 5-то място, които днес победиха Черноморец Бургас с 87:81 в другия бараж. Тунджа и Черноморец пък ще се борят за 7-то място.

Шумен и Туднжа започнаха мача си доста равностойно. Двата отбора си разменяха кошове в началото на срещата и по нищо не изглеждаше, че някой ще вземе превес. И двата тима стреляха добре, като Шумен бе с един изстрел по-точен в тази първа четвърт – 22:20. Шуменци затегнаха защитата през втората четвърт и това веднага даде резултат. Ямболии трудно стигаха до лесни стрелби, докато нашият тим се възползваше от грешките и бележеше лесни точки на бърза атака. Стрелбата на нашият тим също бе на много високо ниво и разликата бързо стана двуцифрена в наша полза. До почивката Шумен наложи своя стил и затвори първото полувреме с 26 точки разлика – 59:33.

Шумен започна и второто полувреме със силна защита. Тунджа отново нямаше опции в нападение и за втора поредна четвърт тимът от Ямбол отбеляза само 13 точки. Шумен не успя да повтори стрелбата от втората част, но все пак мина границата от 20 точки – 23:13 и на практика затвори мача още в тази четвърт. В последния период срещата се доиграваше и треньорите въртяха своите ротации. Шумен отново се представи доста по-добре от съперника и спечели и последната четвърт с 25:11.

Мачът за 5-то място между Шумен и Септември е утре от 11.00 ч. в русенската зала Дунав.