Юноши (19): Две победи, но загуба от „Рилецо“ остави Шумен извън финалите

Юношите на Шумен записаха две победи над домакина Делфин Бургас с 63:46 и над Ахил София с 84:75, но загуба от Рилски спортист с 60:70 ни остави втори в квалификацията за републиканско,  което означава, че самоковци ще участват на финалите, а шуменските баскетболисти ще трябва да тренират по-усилено през лятото и да си заслужат мястото догодина.

Във втория ден от турнира, провеждащ се в Бургас, шуменци се изправиха срещу фаворита Рилски спортист и въпреки че играха равностойно 30 минути, не успяха да удържат физически по-здравите самоковци, които направиха разлика от 10 в началото на последната четвърт и я задържаха до края.

Във вторият мач за деня нашият тим излезе освободен срещу домакина Делфин Бургас и след страхотна защита през целият двубой, нашите се наложиха убедително със 17 точки разлика. За разлика от мача с Рилски спортист и Атлетик, шуменци овладяха борбата под собствения кош, а нападението ни разби зоната на Делфин, което бе достатъчно за убедителен успех.

В последния ден шуменци се изправиха срещу софийския Ахил. И двата отбора бяха изгубили шансове за класиране, но въпреки това момчетата излязоха мотивирани за победа. Този път защитата не бе на ниво,  но пък по-добрата игра в нападение на Шумен наклони везните в наша полза и записахме успех с 84:75.