Юноши(19): Втори пореден успех в квалификациите за републиканско

Юношите на БК Шумен записаха втори пореден успех в квалификациите за републиканско. На зоналния турнир, провеждащ се в София, нашите момчета се наложиха убедително над Балкан Ботевград с 80:36. В другия двубой от втория кръг Левски 2014 се наложи драматично над Академик Варна със 71:70. По този начин утрешният двубой между „сините“ и шуменци се явява решителен, като победителят се класира за финалите на републиканското за юноши.

Двубоят срещу Балкан започна отлично за Шумен. От първата минута нашите баскетболисти показаха по-добри качества, бореха се за всяка топка и разликата бързо започна да се качва в наша полза. Ръстовото предимство на шуменци им позволяваше да овладяват борбите под двата коша и да бележат лесни точки. Защитата на нашия тим бе на ниво, принуждавахме ботевградчани да допускат много грешки, а бързите ни атаки почти винаги завършваха с кош. Втората четвърт продължи в същия ритъм, а до полувремето Шумен направи стабилна разлика от над 20 точки.

Третата четвърт отново започна ударно за Шумен. Нашите юноши показаха добрата защита от първото полувреме, а голяма част от нападенията ни завършваха с хубави кошове. До началото на последната четвърт нашият тим си беше подпечатал победата и треньорите на Шумен завъртяха целия състав, давайки възможност на титулярите да съхранят сили за утрешния мач срещу Левски. Резервите на Шумен също показаха отлични качества и успяхме да вдигнем още разликата. Финалната сирена дойде при 80:36 и записахме важна втора победа.

Началото на решителния мач с Левски 2014 е утре от 11.00 ч. в зала Триадица в София. Според специалистите нашият тим е напълно равностоен на „сините“ и очакванията са да се получи хубав мач. Отново ще призовем всички, които искат да подкрепят Шумен да заповядат в залата утре и да дадат едно рамо на момчетата!