Юноши(19): Доростол с нова победа над Шумен в Елитна група – Изток

Юношите на Доростол записаха трета победа в Елитна група – Изток над Шумен. При домакинството си в зала „Дръстър“, силистренци записаха победа със 102:49. Това е 6-та победа за Доростол, докато за шуменци загубата е 10-та.

Срещата започна с преса на Доростол, която затрудни максимално шуменското нападение и даде възможност на силистренци да отбележат лесни кошове на бърза атака. Домакините показаха и по-точна стрелба от далечно разстояние, а Шумен бе на противоположния полюс – множество пропуски. След убедителна първа четвърт 27:11, последва още по-убедителна втора четвърт за Доростол, които продължиха да се възползват от грешките на шуменските баскетболист и сложиха от 20 точки към преднината си – 33:13.

През второто полувреме логично отборите намалиха темпото, Шумен дори показаха по-добра игра в нападение и отбелязаха 17 точки в третата четвърт, но домакините също не бяха затруднени от шуменската защита и разликата продължи да расте в тяхна полза. Последната четвърт бе само за протокола, а последния съдийски сигнал дойде при 53 точки в полза на Доростол.

Следващият мач на Шумен е домакинство срещу един от лидерите – Тунджа Ямбол. Срещата е предвидена за 05.02.2020 от 13.00 ч. в зала „Младост“.

снимка: Калоян Николов, БК Шумен архив