Юноши(19): Шумен загуби гостуването в Ямбол на старта на Елитната група – Изток

Юношите на БК Шумен не направиха най-добрия старт на сезона. Нашият тим отстъпи на Ямбол с 63:92 в първия кръг на започналото днес държавно първенство от Елитната група – регион Изток. Домакините от Ямбол изиграха страхотно второ полувреме, което реши срещата в тяхна полза. Шуменци ще имат две седмици почивка да анализират проблемите, защото във втори кръг предстои много важно домакинство на фаворита за титлата и юношески вицешампион на България от миналия сезон – Черно море Тича.

Срещата започна с леко предимство за домакините, които имаха обираха повечето борби под кошовете. Не отне много време на шуменските юноши да стабилизират играта си и да догонят ямболии в резултата. До края на първата част играта бе равностойна и мача се играе кош за кош. През втората четвърт Шумен показа добра стрелба в нападение, но силната игра на Ямбол под двата коша продължи и благодарение на атаки от втори и дори трети опит, домакините отбелязаха доста точки и не позволиха на Шумен да се откъсне напред в резултата.

Второто полувреме започна с абсолютна доминации на Ямбол. Шуменци явно бяха „изстинали“ в съблекалнята и за пет минути позволиха на съперника да направи разлика от 20 точки. Юношите от града на Тунджа реализираха лесни кошове след хубави комбинации, докато шуменци показаха изключително слаб процент на стрелба от средно и далечно разстояние. В края на третата четвърт играта се поизравни, но преднината на домакините вече беше скочила над 20 точки. През последната четвърт шуменските юноши се опитаха да направят обрат, но Ямбол показа отлична защита и запази преднината си. В самия край на терена влязоха резервите и разликата логично скочи до 30 точки – 92:63 в полза на домакина.

Следващият двубой на Шумен е срещу Черно море Тича на 25.10.2018 (четвъртък) от 12.00ч. в зала „Младост“ в Шумен. Цялата програма от есенния дял на първенството можете да видите в секция Програми на сайта ни.

снимка: Архив БК Шумен