Юноши(19): Шумен записа убедителна победа срещу Черноморец

Днешният Ден на будителите се оказа щастлив за БК Шумен. След като по-рано днес 14-годишшните момчета записаха първата си победа, бе ред и на батковците от юношеският отбор. Нашият тим победи Черноморец Бургас в третия кръг на Елитната група Изток с 42:72 и се издигна до средата на класирането в групата.

Двубоят започна равностойно и в първите няколко минути двата отбора си размениха няколко коша. Последва серия от пропуски както за Черноморец, така и за Шумен. Все пак нашите юноши първи намериха правилния подход в срещата и след няколко добри защити поведохме в резултата. До края на частта Шумен натрупа преднина от 6 точки. Втората четвърт започна ударно за Шумен. Точни изстрели от тройката, хубави пробиви и поднасяния, но най-силното ни оръжие беше пресата, която тотално обърка домакините. Преднината на нашият тим бързо скочи до 22 точки. В края на полувремето Черноморец все пак показаха, че притежават добри баскетболни умения и благодарение на няколко успешни атаки намалиха аванса ни – 23:40.

През второто полувреме Шумен излезе с ясната цел да реши мача. Зоновата преса на цяло игрище веднага даде резултат и разликата отново започна да се качва в полза на нашите юноши. За период от 3-4 минути Черноморец трудно излизаше от собствената си половина и само фрапантните пропуски на нашите състезатели попречиха разликата да скочи над 40 точки. В последната четвърт на терена се появиха всички резерви на двата отбора, което бе добре дошло за бургазлии, които успяха да върнат част от пасива си. Мачът завърши с победа за Шумен – 42:72.

Следващият мач на Шумен е домакинство срещу отбора на Берое Стара Загора, а мачът ще се проведе на 10.11.2018 от 12.00ч в зала „Младост“.