Юноши(19): Шумен отстъпи на Тунджа в Ямбол

Юношите на БК Шумен загубиха гостуването си на Тунджа с 59:115 в среща от 4 кръг на Елитна група – Изток. Ямболии, които са втори във временното класиране, записаха третата си победа за сезона, а за Шумен това е трета загуба.

Изходът на срещата бе ясен още след първите десет минути. Отборът от Ямбол се хвърли с всички сили и показа отлична игра. Здрава преса по целия терен, здрава борба под двата коша и разбира се отлични умения в нападение бяха необходимите оръжия, с които Тунджа отбеляза цели 39 точки. Шумен пък се записа с едва 8 след купища грешки и неточни стрелби. През втората и третата четвърт при решен мач нашите момчета сякаш решиха да покажат, че и те могат да играят баскетбол. Гардовете ни организираха много по-добре атаките и част от комбинациите се получиха. Тунджа обаче също успяваше да си играе играта в нападение и разликата продължи да се увеличава в полза на домакините. Основното им предимство бе под кошовете, където ямболии обраха над 40 борби за 3 четвърти. В последната четвърт пейката на Тунджа също показа отлична игра и отново мина границата от 30 точки за една четвърт. Шуменските юноши пък очевидно нямаха никаква мотивация за игра при този резултат и за съжаление допуснаха поражението да стане още по-голямо. Така Шумен записа най-голямото си поражение за сезона – 56 точки пасив – 59:115.

След две седмици Шумен посреща като домакин Черно море Тича в среща от 5 кръг. „Моряците“ са непобедни до момента и пристигат в Шумен за 5 поредна победа. Мачът е на 22.11.2019 от 13.00ч в зала „Младост“.

Снимка: архив на БК Шумен