2024/25 ББЛ А група – Изток 1 кръг: Шумен-2 – Шоутайм 81:86

Шумен не успя да започне 12-ят си пореден сезон във второто ниво на българския баскетбол с победа след като отстъпи в първия кръг на четирикратния шампион – Шоутайм с 81:86. Този сезон Шумен отново се представя в А група с дублиращия си отбор, който е съставен изцяло от юноши на клуба.

Срещата започна равностойно като двата отбора прибързваха доста често в стрелбите си към коша, в следствие на което страдаше резултатността. По-опитния варненски отбор обаче правеше всичко възможно да води в резултата и след една четвърт имаше аванс от 3 точки – 18:15. През втората четвърт варненци продължиха да играят по-добре, а и стрелбата им потръгна. Александър Иванов, Станислав Цонков и бившият шуменски играч – Пламен Русков водеха нападението на Шоутайм и разликата скочи до 13 точки преди почивката, въпреки опитите на Баръш Мустафа да държи Шумен в мача.

Второто полувреме започна отново с равностойна игра и размяна на кошове. Шоутайм знаеха, че не трябва да позволяват на шуменци да се приближават в резултата. Водещите играчи на варненци продължиха да играят на ниво и да бележат във важните моменти. За Шумен Мустафа продължаваше да носи голяма част от точките. В крайна сметка Шоутайм взе и третата четвърт с 23:19. В последната част Шумен се вдигна на щурм. Нашите момчета играеха отлично в защита, а Баръш Мустафа просто не можеше да бъде спрян от варненци. Шуменецът завърши с впечатляващите 46 точки, но за съжаление Шоутайм задържа преднина от 5 точки в последните минути и се поздрави с първи успех през сезона – 86:81.

В следващият кръг Шумен ще се изправи срещу Черноморец Black Sharks, с когото имаме да разчистваме стари сметки от миналия сезон. Напомняме, че двата тима играха в полуфиналите на регион Изток и бургаският тим спечели с 2:0 победи, като мачът в Шумен завърши със само точки разлика в полза на „акулите“.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата