2024/25 ББЛ Б група – Изток 1 кръг: Шумен-3 – Шоутайм-2 76:66

Шумен започна с победа участието си в ББЛ Б група – Изток. Третия представителен отбор победи дублиращият тим на Шоутайм със 76:66 в откриващия кръг на сезон 2024/25. Ръководството на клуба реши да даде възможност за поредна година на млади шуменски състезатели, основно от юношеските отбори да играят мъжки мачове в третото ниво на българския баскетбол, като по този начин ще трупат безценен опит за по-сериозни мачове в бъдеще.

Срещата между Шумен и Шоутайм започна с отлична игра на нашите момчета, които контролираха играта както в защита, така и в нападение. Шуменци използваха добре открилите се възможности и показаха добър процент на стрелба. Защитата ни пък спираше голяма част от нападенията на варненци и след една четвърт игра Шумен имаше аванс от 8 точки – 22:14. Втората част бе доста по-равностойна. Шоутайм намериха ритъма си в нападение, но за щастие и шуменските баскетболисти продължиха да стрелят добре. Въпреки, че варненци намалиха изоставането си с точка, Шумен водеше на почивката с 39:32.

В началото на второто полувреме Шоутайм, който е шампион от миналия сезон, започна с по-агресивна защита и се опита да обърне срещата в своя полза. Нападението на варненци работеше добре през тази част, но младите шуменски баскетболисти не се смутиха и продължиха да поддържат аванс, въпреки че в един момент варненският тим изравни резултата в трета четвърт. Последният период започна с 5 точки аванс за Шумен, което сякаш даде самочувствие на нашият тим и той се възползва отлично от това. Отборът се раздаде максимално в защита и ограничи максимално опитите на Шоутайм за бързо скъсяване на дистанцията. Нападението ни бе ефективно и след 19:14 в последната част затворихме мача с 10 точки преднина 76:66.

В следващият втори кръг Шумен ще се изправи срещу Медицински университет Варна.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата