Момичета(14): Шумен не излъчи отбор на финалите, но имаше силно представяне от наша състезателка

Шумен тази година нямаше отбор при момичетата до 14 г., но за сметка на това имаше силно представяне на финалите на републиканско в лицето на Преслава Петрова. Преси, която тренира вече 6 години в баскетболната академия на Шумен се включи в зоналните квалификации, а след това и във финалите като част от отбора на Светкавица Търговище.

Момичетата от Търговище са водени от треньорката Мирела Тодорова и се представиха отлично на финалите, нареждайки се заслужено сред четирите най-добри отбора в България за тази възраст. Не малък принос за доброто представяне имаше и Преслава, която записа доста игрови минути във всеки от мачовете на отбора от Търговище, като бе и сред топ реализаторите в някои от срещите. За целия турнир шуменката записа около 10 точки средно на мач. Според треньорката на Светкавица, Преслава е имала основен принос в доброто представяне на отбора. Тодорова описа Преси като всеотдайна, борбена и отзивчива. Тя бързо се е сработила със съотборничките си във Светкавица и това е помогнало за доброто ѝ представяне.

Светкавица Търговище направи изключително силен сезон през изминалата година в женското направление, успявайки да класира 3 отбора за финалите, като освен 4 мястото при момичетата до 14 г. имат 5 място при момичетата до 12 г. и 8 място при девойките до 16 г.

Регион „Добруджа“, в който се състезава отборът на Шумен отново се очертава като най-силния регион в женското направление, като освен Светкавица тук са традиционно силните отбори на Дунав, варненските Черно море Одесос и Спартак, Доростол Силистра, Вихър 2002 Вълчи Дол, Чардафон Орловец Габрово, Ънстопабъл Добрич, както и новият отбор от Разград – Вълци. Очакваме с нетърпение мачовете през новия сезон и вярваме, че тази година отборите на Шумен в женското направление ще се представят по-добре.