ППМГ „Нанчо Попович“ не успя да се класира за осминафиналите на световното ученическо 3х3

Шуменските баскетболисти от ППМГ „Нанчо Попович“ не успяха да се класират за осминафиналите на световното ученическо по баскет 3х3. Нашите момчета записаха само една победа в група А на надпреварата.

В първия ден на турнира отборът на математическата записа две загуби – първо от Белгия ФЦ с 12:19, а след това отстъпи и на Хърватия с 10:19. През втория ден на турнира, нашият тим започна с нова загуба срещу вторият белгийски отбор – Фландрия. Отстъпихме с 9:17. Трябва да отбележим, че почти до края шуменските ученици играеха равностойно и бяха на само две точки от противна минута преди края. За съжаление в края белгийците показаха по-точен мерник и след няколко успешни изстрела увеличиха разликата до 6 точки, а в самия край вкара и тройка, затваряйки мача при 8 точки актив. Вторият двубой бе срещу Украйна, но отново нашите показаха слаба стрелба, което доведе до загуба с 11:21. В третия мач от втория ден срещу Азербайджан, шуменци най-накрая намериха своята игра и след отлична защита се поздравиха с победа – 17:13. Последният двубой от групата бе срещу тима на Словакия, но отборът на математическата сякаш бе останал без сили и отстъпи с 11:22.

Останал на шесто място в групата си отборът от математическата изигра един последен мач срещу Кувейт, но нашите момчета бяха изгубили всякаква мотивация и за съжаление изгубиха и този двубой след драма в края с 14:15, което остави нашите на 27-о място в крайното подреждане.

Искаме да поздравим отбора на ПГПЧЕ „Петър Богдан“ от гр. Монтана, който представя България на това първенство при момичетата. Те успяха да прескочат груповата фаза, след като се наредиха на трето място в своята група, а на осминафиналите се изправиха срещу бойкия тим на Китайско Тайпе. Момичетата от Монтана загубиха двубоя с китайките с 13:18, но въпреки това заеха престижното 14-о място в крайното класиране. Противникът им пък достигна до бронзовите медали след успех над Франция с 10:7.

Класиране: