Момчетата до 10 г. на БК Шумен с отлично представяне на Баскетфест 2020

Момчетата на Шумен до 10 г се представиха отлично на провелия се в зала „Младост“ Баскетфест 2020. Най-малките баскетболисти в нашия клуб демонстрираха качества, на които могат да завидят дори някои отбори при 12-годишните. Шуменци показаха, че владеят всички елементи на баскетболната игра – пасове, баскетболна крачка, стрелба и себераздаване в защита!

Радващо е, че Шумен изигра три страхотни мача срещу силни съперници – Лудогорец Разград, Светкавица Търговище и Дунав Русе. И в трите мача нашите съперници показаха добър баскетбол за своята възраст, но качествата на шуменци изпъкваха. Треньорите на момчетата – Янко Янков, Иванка Крумова и Симеон Георгиев също изразиха задоволство от играта на нашия тим. Надяваме се времето, когато тези шуменски таланти ще започнат да носят отличния на клуба ни, не е далеч.

По традиция за турнирите при най-малките, всички участващи отбори бяха награди с купи и медали. Както и при момичетата, така и при момчетата спонсорите на Баскетфест 2020 – Фикосота и Итал Фууд осигуриха лакомства като награда за старанието и положеният труд от всички малки баскетболисти.

Благодарим на всички участници в Баскетфест 2020 и се разделяме с пожелание за здраве и още много баскетболни битки в бъдеще.