Шуменски университет с 3 победи от 3 мача!

Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ започна участието си на европейското първенство с 3 поредни победи! Университетът, който е в състав Андрей Иванов, Димитър Янчев, Николай Златков и Теодор Димитров (и четиримата са носили екипа на БК Шумен) представя България на студентското европейско по баскетбол 3х3, което се провежда в Порто, Португалия.

Във вчерашния първи ден от шампионата ШУ изигра три мача. Нашият тим се намира в група В. В първият си двубой срещу Университетът на Геноа (Италия) българите се наложихме убедително с 21:2. Вторият двубой за деня ни изправи срещу далеч по-сериозен противник – домакините от португалския Университет Миньо. Нашите момче изиграха отново отличен мач, в който победихме драматично в края на мача с 15:13. Последният мач от вчерашния ден ни изправи срещу нов силен противник – Националния технически университет от Атина (Гърция). Нашият тим отново изигра отлично тактически срещата и след отлична стрелба се поздравихме с третата поредна победа – 21:15. В тази последна среща за деня травма на глезена получи центърът на ШУ – Андрей Иванов и е под въпрос за днешните мачове от групата. Трите победи качиха ШУ на първо място във временното класиране на група В.

Днес предстои да се изиграят още два мача в група В, а съперници на ШУ ще са Приморски университет (Словения) и Политехнически университет на Каталония (Испания). Независимо от резултатите днес, шуменци си осигуриха класиране за осминафиналната фаза. Можете да следите резултатите от мачовете на живо ТУК