Баскетфест 2023: Шумен със запомнящо се участие на турнира в Генерал Тошево

Баскетболните фестивали за най-малките шуменски баскетболисти са в разгара си. Шумен взе участие на един от първите турнир по мини баскетбол в регион „Добруджа“, който се проведе в Генерал Тошево с два отбора – един при момичетата до 10 г. и един при момчетата до 10 г. Както всички знаем резултати в тези турнири няма, но това, което треньорите и зрителите видяха бе едно изключително силно представяне на шуменските млади баскетболни таланти.

За поредна година Шумен прави заявки, че ще бъде сред топ отборите в регион „Добруджа“ с представянето на своите най-малки баскетболисти. Надеждата ни, че идва силно поколение, както при момчетата, така и при момичетата идва от желанието, себераздаването и борбата за всяка топка, която показаха шуменските деца. За поредна година отборите бяха водени от Иванка Крумова – треньорът от УСШ „Хан Крум“, където започват баскетболния си път шуменски баскетболни таланти.

Предстоят и турнирите за другите възрастови групи – следете сайта ни и Facebook страницата за представянето на шуменските отбори.