Започна Баскетфест 2023 за най-малките баскетболисти

Започнаха баскет фестивалите за най-малките баскетболисти в регион „Добруджа“. С цел да изиграят повече мачове тази година ще има повече фестивали. Шумен се представи на първия фестивал с два отбора – един при момчетата до 11 г. и един при момичетата до 11 г.

Всеки от отборите изигра по два мача на първия турнир за сезона. И момчетата и момичетата играха с отборите на Светкавица Търговище и Вълци Разград. Получиха се много интересни мачове за наблюдаване, като във всеки от отборите имаше деца, които от рано показаха завидни баскетболни умения. Както повечето от вас знаят на тези турнир няма победители и крайни резултати. Децата играят, за да покажат наученото до момента и да сравнят уменията си със своите връстници. Шуменските отбори бяха водени от треньорите Андрей Джамбазов и Росен Иванов. Росен бе и представител на УСШ „Хан Крум“ гр. Шумен, където започват своя път всички млади баскетболни надежди на Шумен.

В следващите няколко месеца ще се състоят още редица баскетболни турнири за най-малките в регион „Добруджа“, на които БК Шумен ще има представителни отбори.