Андрей Джамбазов с покана от БФБ за лагера на националния на момичетата до 14 г. в „Добруджа и Мизия“

Треньорът от школата на БК Шумен – Андрей Джамбазов бе поканен на регионалният селекционен лагер за момичета до 14-годишна възраст в регион „Добруджа и Мизия“. Това е поредно признание за работата на треньорите в школата на нашия клуб. В лагера провел се между 12 и 14 януари в Разград взеха участие 25 състезателки от региона, като предстоят такива кампове и в останалите региони на страната. Целта е да се направи подбор за националния отбор в тази възраст. Лагерът бе воден от Албена и Гергана Брънзови, но освен Джамбазов още 14 млади треньори ще се включат активно в заниманията, като също имаха шанс да получат нови знания и да натрупат полезен опит. Това е уникална възможност, тъй като досега не се е събирала такава група.

Като част от лагера бе проведена и треньорска среща под формата на тренинг с менторство. По време на срещата, водена от Албена и Гергана Брънзови, бяха изложени стратегията и визията за развитието на женското звено в Българската федерация по баскетбол. Сред обсъжданите теми бяха екипната работа и ефективната комуникация, както между състезатели и треньори, така и между колеги.  Събитието бе много ползотворно и продължи над три часа, като в него участваха наставници от региони Добруджа и Мизия.

БФБаскетбол благодари на БК Вълци Разград и на президента на клуба Наталия Халачева за гостоприемството и безупречната организация, както и на ПФК Лудогорец, който също съдейства за провеждането на треньорската среща, предоставяйки конферентната си зала.