Баскетболна академия „Шумен“

Баскетболен клуб Шумен има удоволствието да Ви представи най-новата си инициатива за развитие на баскетболната игра – Баскетболна академия „Шумен“!

Новата баскетболна академия е част от програмата за развитие на баскетбола на местно ниво, нейната основна цел е да обхване децата родени през 2005/2006/2007/2008/2009 година, които желаят активно да практикуват страхотната и завладяваща игра баскетбол. За всички тях, БК Шумен заедно с УСШ „Хан Крум“, сме подготвили отлични условия за тренировки, а това което ще спечелят децата, независимо дали ще станат баскетболисти, е: На първо място, любов към спорта и активните физически упражнения, както всички ние знаем, спортът е здраве; На второ място, много нови приятели, приятни изживявания и спомени, които да разказват един ден с гордост; На трето място, ще се научат на дисциплина, ще се научат, че за да постигнеш дори нещо малко, като да вкараш баскетболната топка в коша, трябва да проявиш старание и усърдност.

Баскетболна академия „Шумен“ ще бъде ръководена от доказалия се баскетболен спец – сръбския тренер Звонко Папак. Папак е име познато на баскетболната общественост в Европа, а в България има повече от 10 години опит, като преди да дойде в Шумен, тренер Папак разви успешната програма на „Овъргаз баскет“. В екипа на Звонко Папак ще работят треньорите от БК Шумен и от УСШ „Хан Крум“, които също са доказали, че могат да развиват баскетболни таланти.

Всички деца от академията, които покажат талант и желание за развитие в баскетбола, ще бъдат поканени да тренират в състезателните отбори на БК Шумен във възрастите: мини-баскетбол (до 10г.), момчета/момичета (12) и момчета/момичета (14).

Нека всички родители, които проявяват желание да запишат своето дете в новата баскетболна академия „Шумен“, да се свържат с нас на тел: 0883 326 477 или да ни пишат във Фейсбук профила www.facebook.com/ShumenBasket

Баскетболът е магия – позволете на Вашето дете да се докосне до нея!