Баскетбол 3×3 за Денят на Шумен – 11 май организиран от Община Шумен

За поредна година Община Шумен със съдействието на УСШ „Хан Крум“ и БК Шумен организираха турнир по баскетбол 3х3 за ученици до 12 клас по случай празника на град Шумен – 11 май. Събитието се състоя на паркинга пред сградата на Община Шумен и събра над 120 деца, които показаха страхотни баскетболни умения. В състезанието се включиха както трениращите в БК Шумен и УСШ „Хан Крум“, така и много други деца приятели на баскетболната игра, което за пореден път показа, че Шумен е баскетболен град.

Всички включили се в състезанието показаха желание за победа, играха спортсменски, а на най-малките баскетболисти толкова много им хареса, че бе трудно да бъдат извадени от импровизираното игрище. Положителна тенденция е и големия брой момичета, които с огромно желание с включиха в турнира, като във всяка възрастова група имаше достатъчно отбори, за да се получат хубави и интересни мачове. Община Шумен беше осигурила награди за всички отбори заели призовите места в отделните възрастови групи – по една страхотна баскетболна топка.

БК Шумен ще продължи да подкрепя тази страхотна традиция на Община Шумен, да се организира стрийтбол турнир за Денят на Шумен и с общи усилия да накараме младите хора на град Шумен да спортуват, да бъдат активни и разбира се здрави 🙂