Баскет Фестивали 2019: БК Шумен до 8г. с впечатляващо представяне. Момичетата завършиха ударно

Най-малките баскетболисти, които представиха БК Шумен на Баскетфест 2019, тези до 8г. се представиха блестящо на тазгодишните турнир, които се проведоха във Варна и в Русе. Момичетата и момчетата водени от Иванка Крумова – тяхната треньорка в УСШ „Хан Крум“ изиграха 5 мача, в които показаха не само отлични баскетболни способности за възрастта си, но и огромно желание за игра, както и любов към баскетбола. Съперниците ни в тези мачове – Черно море Тича, Черно море Тича-2, Лудогорец Разград, Дунав Русе и Доростол Силистра изпитаха от първо лице силата на шуменския баскетбол. Доброто представяне на малките шуменци бе забелязано от всички специалисти. Съвсем заслужени купа, грамота и медали получиха шуменските деца.

Завършиха и турнирите при момичетата до 10 г., където Шумен също се представи на едно много добро ниво. На последния турнир от Баскетфест 2019, който се проведе именно в Шумен, малките шуменски баскетболистки изиграха два отлични мача срещу Академик Варна и Светкавица Търговище и показаха на всички специалисти, че женския баскетбол в Шумен тепърва ще жъне успехи и на по-високо ниво. Очакваме добрата игра на момичетата да им помогне догодина да представят нашия клуб на високо ниво в държавните първенства и да се класират за финалите при 12-годишните.

От БК Шумен искаме да благодарим на всички деца, както и на техните родители, за отдадеността към баскетболната игра, за огромното желание и любов към баскетбола, както и за труда, който влагат в тренировките. Благодарим и на УСШ „Хан Крум“, с които продължаваме да работим в отличен екип и да създаваме бъдещите шуменски баскетболисти!