Баскет Фестивали 2019: Момичетата до 10 години се представиха отлично в първия турнир

Започнаха баскетболните фестивали за най-малките любители на играта с оранжевата топка. Традиционно Шумен се включва в Баскетфест 2019 в регион „Добруджа“, където конкуренцията между отборите е изключително силна. Първи, имаха честта да покажат своите умения, шуменските момичета до 10г (трети клас). Очаквано за мнозина, нашият отбор показа отлични баскетболни умения на първият турнир провел се в Генерал Тошево в първите дни на април.

Шуменки изиграха четири срещи през този първи турнир, като и четирите срещи ни изправиха срещу сериозни противници. Също като нашият отбор и отборите на Черно море Одесос, Преслав, Вихър 2002 и Вълци Разград са се подготвяли и тренирали цяла година, за да покажат най-доброто, именно на баскет фестивалите. Четирите изиграни срещи показаха, че момичетата от Шумен имат отлични баскетболни умения, но най-важното – обичат играта наречена баскетбол. Малките шуменки се раздадоха и в четирите мача, а силната подкрепа на родителите от трибуните ги мотивира допълнително да покажат най-доброто. Както знаете в тези мачове резултат не се отчита и няма победители в края, на отборът на Шумен при момичетата до 3 клас показа, че ще бъде сред най-добрите отбори в бъдеще.

Разбира се всички отбори получиха купи и грамоти и медали, за да отличната работа, която са свършили през цялата година. За момичетата предстои и още един турнир, на който ще могат да докажат, че силното представяне в първия турнир не е случайност.