БК Шумен ще проведе пролетна подготовка в Сърбия

Баскетболен клуб Шумен ще проведе началния етап на своята пролетна подготовка в Сърбия от 06.04 до 09.04.2017. Три формации от школата на Шумен ще гостуват в град Лесковац и ще проведат няколко контролни срещи със своите сръбски връстници от няколко големи клуба. Юношите на БК Шумен ще имат четири мача на сръбска земя, докато момчетата родени 2005 и 2006 ще имат по три двубоя със сръбските си връстници.

Лагерът в Сърбия се осъществява благодарение на треньорът в школата на БК Шумен Звонко Папак и сътрудничеството ни с баскетболният гранд Партизан Белград. Пътуването до Сърбия има за цел обмяна на опит, да се натрупа самочувствие преди важните квалификации за финали на републиканско първенство и запознаване с методите на работа в една от водещите школи в Европа – сръбската. Много важно за подрастващите е да изградят контакти и нови запознанства със своите сръбски връстници, да се почувстват като част от голямото семейство на баскетболната игра.

Още за лагера в Сърбия можете да видите в предаването на нашите приятели от На старта, които поканиха Звонко Папак и Янко Янков за събеседници в студиото си. Очаквайте кадри от мачовете на шуменските баскетболисти в Сърбия, както в предаванията на На старта, така и в нашия сайт и Facebook профила ни.