Виктор Серафимов отново с повиквателна за националния отбор на България до 20г.

След отличния сезон, който направи с екипа на Шумен, Виктор Серафимов получи повиквателна за младежкия национален на България до 20г. Юношата на клуба ни попада 3 поредни години в разширения състав на България при подрастващи, като контузии му попречиха да участва на европейските първенства през изминалите две години.

Старши треньорът на националния отбор до 20г – Васил Христов и помощникът му Венцислав Стоев са забелязали отличните умения на Виктор и го включват в разширения състав на младежката формация. Досега Серафимов получаваше повиквателни за отборите до 16г. и до 18г. Освен нашия юноша, в разширения състав за Европейското, което ще се проведе в Португалия от 12 до 21 юли тази година, са повикани още:

Лъчезар Димитров – Академик София
Лъчезар Везирски – БУБА Баскетбол
Александър Давитков – Партизан, Сърбия
Ивайло Тонев – Берое
Евгени Василев – Берое
Мартин Сотиров – Академик Бултекс
Борислав Младенов – Римини, Италия
Марин Маринов – Балкан
Костадин Лазаров – Академик София
Александър Матушев – Ямбол
Цветомир Чернокожев – Академик София
Николай Михайлов – Академик София
Александър Кръстев – Черно море Тича
Павел Антонов – САЩ
Мартин Стефанов – Черно море Тича

За съжаление двама от най-добрите български баскетболисти на тази възраст – Иван Алипиев и Кръстан Кръстанов няма да могат да се присъединят към тима.

Христов и помощникът му Венцислав Стоев събират групата от играчи в Правец, на 4 юни. Предвидени са контроли с Израел, Македония, Швеция, след които ще стане ясен и съставът за европейското. В Португалия българите са в група с Чехия, Албания, Румъния и Финландия.