Виктор Серафимов с повиквателна за националния до 18г.

За трета поредна година гардът на БК Шумен – Виктор Серафимов попадна в разширения състав на националния отбор на България. Виктор започва подготовка за европейското с юношите до 18г. на 18 юни в Правец. Българите ще изиграят общо 7 контролни срещи с Румъния, Македония, Кипър, Гърция и Австрия.

След края на подготвителния период треньорският щаб трябва да избере 12 играча, които да представят страната ни на европейския шампионат в Дивизия Б. Освен Виктор Серафимов, в националния отбор ще видим още двама шуменци. Единият е крилото на БУБА Баскетбол – Марин Маринов, който си заслужи мястото в отбора след шампионския сезон със своя отбор, а другият е в треньорския щаб – Бойко Миленков, който ще бъде помощник на старши треньора Мануел Марков.

Европейският шампионат за юноши до 18г. Дивизия Б ще се проведе в Македония. България е в група Д с отборите на Дания, Словакия, Албания, Швеция и Словения. Само три отбора от Дивизия Б ще могат да си осигурят изкачване в горната дивизия това лято, което означава, че България трябва да спечели минимум бронзовите медали.

Ето и пълния списък на всички повикани от Мануел Марков в разширения състав:

Александър Матушев (Ямбол)

Александър Стоименов (Левски 2014)

Александър Стойков (Черно море Тича)

Ангел Илиев (Шампион 2006)

Андрей Петков (БУБА)

Борис Войков (Берое)

Боян Боянов (Рилски спортист)

Виктор Серафимов (Шумен)

Ерик Искренов (Левски 2014)

Костадин Лазаров (Академик София)

Лъчезар Везирски (БУБА)

Марин Маринов (БУБА)

Мартин Петров (Спортни таланти)

Мартин Стефанов (Черно море Тича)

Михаил Молдов (Черно море Тича)

Николай Михайлов (БУБА)

Томислав Минков (Славия)

Цветомир Чернокожев (Академик София)