Даниел Колев – поредния шуменски баскетболист в националния отбор

Даниел Колев е поредния шуменски баскетболист с повиквателна за националния отбор. Роденият през 2004 г. юноша на БК Шумен бе повикан в националния отбор за момчета U15. Признанието за Даниел идва след силния сезон 2017/18, който записа с момчетата (14) на Шумен в регион Добруджа и Мизия. Дани ще се включи с националния отбор на международния баскетболен турнир за подрастващи таланти FIBA YDF, който ще се проведе в София от 07 до 09 септември. Повече подробности за турнира можете да откриете на сайта Viasport.bg, а на BGBasket.com можете да видите програмата. Преди турнира националите ще имат лагер сбор, който започва от понеделник – 03.09. Ние от сайта на БК Шумен се свързахме с Даниел и му зададохме няколко въпроса за повиквателната му в националния, ето какво каза младият баскетболист:

БК Шумен: Здравей, Дани. Поздравление за повиквателната в националния отбор. Какви са очакванията ти от кампа на националния отбор?

Даниел Колев: Благодаря Ви. Очакванията ми са да подобря техниката си на игра и да срещна нови приятели, както и да покажа какво мога.

БК Шумен: Кои твои качества са накарали треньорът на националния отбор да те повика за турнира?

Даниел Колев: Точност, бързина и дисциплина.

БК Шумен: Какво очакваш да постигнеш на лагера на националния отбор, както и на предстоящия турнир?

Даниел Колев: Очаквам да се науча на нови техники и да спечелим турнира.

БК Шумен: Последен въпрос – Какви са очакванията ти от съотборниците в националния?

Даниел Колев: Смятам, че те са много талантливи момчета, надявам се да покажа, че съм добър баскетболист и да ме приемат като един от тях.

БК Шумен: Благодарим за интервюто и ти пожелаваме успех!