Кадетите и момчетата до 14 г. не се справиха с варненските си противници

Кадетите на Шумен и момчетата до 14 г. записаха загуби в домакинствата си от Елитна група – Североизток. И двата ни отбора имаха за съперник Черно море Тича, но и двата отбора не намериха път към победата. Кадетите отстъпиха с 45:89, а мачът на момчетата бе доста по-равностоен, но въпреки това и там записахме поражение – 64:72 за Тича.

Двубоят на момчетата до 14 г. откри съперничеството между Шумен и Тича. Първите петици предложиха равностойна игра, но в края на първата четвърт Черно море се възползва от грешки в нашето разиграване и се откъсна с пет точки преди втората част. Втората петица на Шумен демонстрира по-точен мерник почит през цялата втора четвърт. За съжаление защитата варненци отново се възползваха се от наши грешки и задържаха преднината си. Частта бе спечелена от Шумен с 20:18, но Тича се оттегли с преднина от три точки на полувремето. Третата част повтори като развитие първата. Двата тима се бяха захапали, но варненци допуснаха по-малко грешки и добавиха още 6 точки към аванси след трета четвърт. Последната четвърт шуменци затегнаха защитата, не позволяваха на Черно море да бележи лесни точки, но за съжаление и нападението ни не показа по-точен мерник. След 13:13 в последната част Черно море се поздрави с успеха в мача – 72:64.

Първата четвърт на кадетите почти повтори като развитие тази при момчетата. Въпреки, че по-високата първа петица на Черно море доминираше в подкошието, нашият тим показа добра стрелба от разстояние и не позволявахме на съперника да се откъсне. Тича обаче се възползва от по-добрата си защита и направи 6 точки аванс – 22:16. Вторите петици също играха равностойно. За разлика от първата четвърт Шумен не допусна противника да трупа преднина с по-добра защита. За съжаление нападението ни не се възползва от грешките на варненци и те се оттеглиха на полувреме със 7 точки преднина – 36:29. Мачът се реши в третата четвърт. Изключително агресивната защита на Тича стъписа нашите и те не успяха да се окопитят до края на частта. Варненци пък вкарваха лесни точки на контра-атака. Черно море спечели четвъртта убедително 32:3. В последната четвърт мачът се доиграваше. Варненци продължиха да вкарват, а нашият тим така и не намери по-лесен начин за достигане до коша на гостите. Тича се поздрави с успеха – 89:45.

снимка: Архив на БК Шумен