Коледният турнир на БК Шумен събра над 130 деца

Традиционният Коледен турнир на БК Шумен отново зарадва най-малките любители на играта с оранжевата топка. Над 130 деца и техните родители изпълниха днес зала „Младост“, за да вземат участие в турнира. Въпреки мъгливото време отвън, много от децата бяха дошли рано-рано малките пред входовете на залата и чакаха с нетърпение началото на турнира.

Както повелява традицията малчуганите бяха разделени на три възрастови групи – най-малките първи клас, по-големите от втори клас, а батковците и каките от трети клас се включиха последни. Всички деца взели участие в тазгодишния турнир показаха отлични баскетболни умения за възрастта си, огромно желание за изява и не на последно място хъс за победа.

Както всяка година малките баскетболисти бяха наставлявани от батковците от юношеските отбори на БК Шумен – ценен опит за юношите ни, които могат да разберат на практика колко трудно е да бъдеш баскетболен треньор и да отговаряш за цял един отбор.

И тази година децата взели участие си тръгнаха с подаръци – лакомства и новият календар на БК Шумен за 2019 година. Най-голямата награда за нас от баскетболен клуб Шумен пък бяха усмивките и радостта на децата от игрите с баскетболната топка.

БЛАГОДАРИМ на всички участници в турнира! Пожелаваме им постоянство и упоритост в тренировки и ще чакаме след време да носят слава на шуменския баскетбол! Весели празници, скъпи деца!