Митко Петров със страхотно представяне за Дунав във финалите за момчета (14)

Димитър Петров се представи блестящо във финалите на републиканско първенство за момчета (14). Както повечето от вас знаят, отборът на Шумен не успя да се класира за финалите, но за сметка на това Митко Петров е направил много добре впечатление на треньорското ръководство на русенския Дунав и те го привлякоха в състава си за финалния турнир (според правилника всеки отбор финалист има право да привлече максимум 1 състезател от отбор, който не се е класирал на финалите).

Димитър оправда очакванията, които имаха русенци към него и със страхотна игра във финалния турнир показа, че е един от водещите състезатели в България на тази възрастова група. Митко игра страхотно, както в груповата фаза на турнира, където Дунав успя да запише пет победи от пет мача, така и на полуфиналите и малкия финал за 3/4 място. Центърът на Шумен се включи добре както в нападение, така и в защита. Един от най-важните аспекти от успехите на Дунав в този турнир бе борбата под кошовете, а Митко Петров имаше огромен принос в този елемент от играта. Не на последно място той се справи с един от най-добрите играчи на позиция център в тази възрастова група, а именно 205-сантиметровият Емил Стоилов.

За добрата си игра младият баскетболист от школата на БК Шумен получи похвали – както от треньорите на Дунав Русе, така и от треньорът му в Шумен Димитър Чанков. „Не съм изненадан от доброто представяне на Митко, той е изключително талантлив и представянето му на финалите е закономерно. Успях да говоря и с треньорите на Дунав, които също останаха много доволни от привличането му. Игра страхотно в защита и намачка едни от най-добрите на неговия пост. Да е жив и здрав, тепърва предстоят най-добрите му изяви на терена“ – заяви Чанков за играта на Петров.

Дунав Русе завършиха четвърти в турнира. Русенци играха страхотно в груповата фаза и спечелиха своята група, но загубиха полуфинала от Рилски спортист 63:78, а след това отстъпиха и на ЦСКА София с 68:75 в битка за бронза. Шампион в тази възрастова група пък стана Черно море Порт Варна, които победиха Рилски спортист с 68:60. Така в първата четворка се наредиха Черно море и Дунав, а Доростол пък заслужиха 10-то място, което затвърди мнението на специалистите, че регион „Добруджа“, в който се състезава БК Шумен е най-силния в тази възрастова група.