Момичета (14): Шумен продължава непобеден и след квалификациите за финали

Момичетата на Шумен до 14 години продължават победния си ход в I Дивизия. Нашият тим записа още две победи на провелия се квалификационен турни за финалната четворка, състоял се днес във Велико Търново. Шуменки сразиха последователно Локомотив Стара Загора с 62:45 и Академик Пловдив със 72:62 и се класираха сред 4-те най-добри отбора в дивизията. Тепърва предстои да разберем кои ще са противниците на нашите момичета и кога ще се проведе финалния турнир. Следете сайта ни и Фейсбук страницата за повече информация.

Първият двубой от квалификационния турнир противопостави Шумен на сериозен отбор, с традиции в женското направление в лицето на Локомотив Стара Загора. Срещата започна много по-добре за Локомотив, който играеше със самочувствие и много амбиция. Момичетата от Стара Загора се раздаваха и в двете фази на играта, което им помогна да спечелят първата четвърт с 18:11. Втората шуменска петица обаче също показа отлична игра в защита през втората четвърт. Нашият тим не успя да вкара много кошове, но пък взе частта с 14:12 и Шумен се оттегли на почивка с пасив от 5 точки. Второто полувреме започна равностойно, отборите си разменяха кошове, но шуменската защита отново се показа като по-добра и след 3 периода резултатът бе равен. В последната четвърт нашите момичета показаха истинските си възможности. Те играеха на върха на силите си, както в защита, така и в нападение. Шумен взе последната четвърт с 24:7 и мача с 64:45.

Шумен влезе във втория двубой с много по-голямо самочувствие. Нашата първа петица показа отличен процент на стрелба, и спечели убедително първата част с 30:13. Въпреки, че втората шуменска петица не показа толкова добра ефективност в нападение, то защитата бе основното оръжие, с което лимитира отбора на Академик Пловдив и сложи още 7 точки към аванса си – 43:19 преди почивката. След подновяване на играта шуменки играеха, спокойно с цел да не пропилеят аванса. След 16:14 в третата част мачът бе решен в наша полза. В последната четвърт треньорът на Шумен завъртя всички момичета в отбора на терена, от което се възползваха пловдивчанки и намалиха изоставането си до 10 точки. Последният съдийски сигнал дойде при 72:62 в полза на Шумен.