Програмите за сезон 2016/17 са известни

Станаха известни програмите за настоящия сезон във всички възрастови групи и направления, в които БК Шумен ще вземе участие. Мъжете стартират тази неделя (23.10.2016) с домакинство срещу Черно море Тича 2. Мачът е от 17.00 ч в зала „Младост“. Тази година форматът на първенството се запазва – А група отново е разделена на два региона „Изток“ и „Запад“. Шумен и тази година е в регион „Изток“, наши съперници ще са добре познатите: Икономически университет Варна; Делфин Бургас; Дунав 2016 Русе; Академик Варна; като към тях се присъединяват Черно море Тича 2 (дублиращият отбор на Черно море от НБЛ) и Черноморец Бургас, които до миналата година се състезаваха в НБЛ. Западният регион включва отборите на Левски 2, ЦСКА София, Рилски спортист 2, Академик София 2, Видабаскет и Чавдар Троян.

Стана ясна и програмата за новия формат на провеждане на първенствата при юноши (19), кадети (16) и момчета (14). БК Шумен ще участва в новосформираните А групи при юноши и кадети. При юношите започваме на 01.11.2016 срещу Академик Варна във Варна. Другите ни съперница са Черно море Тича, Дунав 2016 и Ънстопабъл Добрич. Регламентът предвижда да се играе всеки срещу всеки на разменено гостуване.

БК Шумен ще вземе и участие в А група при момчета (14) – съперниците в тази възрастова група са: Черно море Тича, Етър 49 Велико Търново, Стар Баскет и Доростол Силистра.

При кадети до 16 години ще участваме в регионалния турнир за регион „Добруджа“, регламентът за момчета (12) си остава същия и ще се включим в А група, където противници са добре познатите Черно море Тича, Доростол Силистра и Дунав 2016 Русе, мачовете започват на 30.10.2016 като първият турнир е в Силистра.

Всички програми на всички възрастови групи можете да видите в секция Програма Имайте предвид, че БФБ си запазва правото на промени в програмите и не всички дати и часове са сигурни, затова следете сайта ни, както и Фейсбук страницата.