Шумен се представи отлично на Баскетфест 2017

Баскетболните фестивали по мини-баскет за деца от 1 до 3 клас завършиха, а Шумен записа едно от най-добрите си представяния през последните години. Най-малките шуменски баскетболисти се представиха прекрасно на Баскетфест 2017 и подсказаха, че бихме могли да очакваме големи неща от тях в бъдеще.

Най-малките баскетболисти на Шумен записаха нови 5 победи на заключителните турнири състояли се през месец май. При смесените отбори до 2 клас, нашият тим бе безкомпромисен и записахме нови победи в турнира състоял се във Варна. Първо шуменци се справиха със Стар Баскет Варна, а след това победиха и връстниците си от Черноморец Балчик. В последния мач от турнира Шумен победи и Варнабаскет. След победите над Ънстопабъл и Черно море на първия турнир, второкласниците на Шумен съвсем заслужено бяха обявени за най-добрия отбор на Баскетфест 2017.

При по-големите децата до 10 години, се представихме с два отбора – един при момчетата и един при момичетата. Момчетата играха и втория си турнир в Генерал Тошево. След три победи на първия турнир, сега апетитът бе за още две победи. Първият съперник на шуменци бе отборът на Лудогорец Разград и след прекрасна игра, нашият отбор записа убедителна победа. Последният мач бе срещу Черно море Варна и се явяваше като финал между двата най-добри отбора в регион Добруджа. Въпреки здравата битка и борбата по цялото игрище, нашият тим не успя да победи. Варненци заслужено се поздравиха като победители, но въпреки загубата шуменските баскетболисти показаха, че имат огромен потенциал и могат да бъдат сред водещите отбори в бъдеще.

Вторият турнир на момичетата до 10 години се състоя в Русе. Съперници бяха Светкавица Търговище и Дунав Русе. Нашият тим вече беше загубил от Светкавица на предхония турнир, а на този нашият отбор щеше да се опита да вземе реванш. Точно така се получи – след блестящи игра на шуменските момичета през целия мач, те се поздравиха с впечатляващ успех. Вторият двубой срещу една от най-добрите баскетболни школи в женското направление – тази на Русе, шуменки се представиха по-слабо и загубиха, но отново впечатленията на всички присъстващи в залата бяха, че шуменският баскетбол има едно прекрасно поколение и най-доброто тепърва предстои.

От БК Шумен поздравяваме всички деца, които се включиха в Баскетфест 2017 и показаха страхотни умения. Поздрави и на родителите, които се довериха на специалистите на БК Шумен и УСШ „Хан Крум“ и записаха децата си да тренират баскетбол. Поздравяваме УСШ „Хан Крум“, защото по-голямата част от децата, които се включиха в Баскетфест 2017 са именно трениращи там. Това показва, че партньорството между УСШ и БК Шумен е работещо. Най-големите поздравление, обаче трябва да получат треньорите – хората, без чиито труд, търпение и подход към децата всички тези победи нямаше да са възможни – Иванка Крумова, Милчо Колев и Димитър Точев.