Шумен с медали от международен турнир, а Виктор Серафимов с покана за националния

След титлата на ПМГ „Нанчо Попович“ на ученическото първенство за юноши (8-10 клас), шуменският баскетбол записа още два успеха тази седмица. Воденият от Иванка Крумова отбор на Шумен спечели сребърните медали на престижния международен турнир по стрийтбол „Олимпийски надежди“. Провелият се в Албена турнир събра силни баскетболисти от Балканите. Участие взеха отбори от България, Македония, Румъния. Шуменските баскетболисти в състав: Георги Минчев, Никола Николов, Милен Чолаков и Теодор Димитров се представиха отлично и стигнаха до финала на турнира. За съжаление олимпийските надежди на Македония се оказа по-силни и победиха, но за нашите момчета останаха сребърните медали, които бяха съвсем заслужени след като на полуфинала сразихме румънските баскетболисти със 7:0. Честта на България защитиха и момчетата от Русе, които грабнаха бронза след като победиха румънците в сблъсъка за третото място.

Другата добра новина дойде от Мануел Марков, селекционерът на юношеския национален отбор (18) по баскетбол включи в разширения състав на отбора Виктор Серафимов. Младият гард на Шумен, който миналият сезон също бе повикан в националния отбор но за кадети (16), се доказа в мачовете през настоящата кампания, както при юношите, така и при мъжете в А група и е грабнал окото на Марков. Да не забравяме, че Виктор е едва първа година в юношеската възраст и тепърва ще има поле за развитие. Виктор ще тренира повече от две седмици на лагер-сбора с едни от най-добрите български баскетболисти за тази възраст. Ядрото на отбора, разбира се е съставено от играчите на шампиона Буба Баскетбол и сребърните медалисти от Академик София. Сред момчетата повикани от Марков са още баскетболисти на ЦСКА, Левски, Тунджа Ямбол, Спортни таланти и Берое.

Също така стана ясно, че шампионът от ученическото първенство ПМГ „Наначо Попович“ заедно с шампионът при момичетата за тази възраст ГПЧЕ „Петър Богдан“ Монтана ще представляват България на световните ученически игри, които ще се проведат в Сърбия догодина.