Юноши (19): Шумен с нова победа в Елитна група – Изток

Шуменските юноши записаха поредната си победа в Елитна група – Изток. Тя дойде срещу Спартак Плевен като гост с 91:67. С нея Шумен е твърдо на първоя място с 5 победи и само 1 загуба до момента. Спартак пък са пети с 2 победи и 3 поражения.

Срещата започна без изненади. Шумен контролираше играта и показа в пореден мач, че стрелбата е силната страна на отбора. Нашият тим надигра домакините от Плевен в първата четвърт с 24:17. Още по-убедително представяне за шуменскит еюноши във втората четвърт, като освен отлично нападение, те демонстрираха и изключителна защита. Шумен сложи още 20 точки към аванса си след 32:12 във втората четвърт.

След почивката Шумен продължи с по-добрата игра и въпреки опитите на Спартак да предложи по-равностойна игра, резултатът бе увеличен с още 9 точки в полза на Шумен след 26:17 в третата четвърт, което на практика реши мача. В последната част съвсем очаквано шуменци намалиха темпото, а плевенчани показаха, че са отбор с качества и разликата бе свалена до 24 точки, но време за почвече нямаше и Шумен записа пета победа в Елитна група – Изток с 91:67.