Ясни са съперниците в квалификациите за републиканско първенство

Станаха ясни квалификационните турнири за финалите на републиканско първенство при подрастващите. Шумен ще участва с два отбора – при юношите (19) и при момчета (12).

Юношите се паднаха в много тежка зона с още 5 отбора, която ще се състои от 28 до 30 април в Бургас. Съперници на нашият отбор ще са Делфин Бургас, Рилски спортист Самоков, Светкавица Търговище, Атлетик София и Ахил София. От всички съперници Делфин изглежда най-силния отбор. Бургазлии завършиха втори в юношеската А група, регион „Югоизток“ в компанията на силни отбори като Тунджа Ямбол, Черноморец Бургас, Академик Булткес 99 Пловдив, Берое Стара Загора и Розова долина Казанлък. Рилски спортист е другият опасен противник. „Рилецо“ завърши пети в Западния регион на юношеската А група, а в състава различаваме някои имена от дублиращия отбор на Рилски при мъжете, който отстрани Шумен в квалификациите за първата шестица. Другите три отбора също не са за подценяване: Светкавица Търговище могат да поднесат изненада всеки един мач, Ахил и Атлетик пък са софийски отбори и многото мачове и опит в тази зона винаги са в помощ за важните квалификации.

Момчетата (12) отново ще играят в Троян, както и миналата година, а мачовете ще се проведат на 29 и 30 април. Отборите срещу, които ще се изправят нашите са добре познатия Чавдар Троян, с когото вторият отбор на Шумен до 12 години игра преди броени дни и от когото загуби в Шумен. Другите два отбора са Етър 49 Велико Търново и ЦСКА София. Етър е непредвидим съперник и може да спечели всеки мач, а ЦСКА София е съперник, с когото също играхме през миналия сезон и загубихме в квалификациите, така че сега е време за реванш.

Тепърва трябва да бъде определена програмата за двубоите, следете сайта ни и фейсбук страницата, за да разберете всичко около квалификационните турнири този сезон.