БК Шумен записа две победи на международен турнир за ветерани в Лесковац Сърбия

БК Шумен се представи отлично на международния турнир за ветерани провел се в град Лесковац, Сърбия. Нашият тим записа две победи над силните отбори на K.K. Zdravlje Leskovac и K.K. Hisar Leskovac. Шумен победи в първия си мач K.K. Zdravlje с 47:39, а във втория двубой се наложи драматично над K.K. Hisar с 55:50.

Отборът на Шумен се представи със следния състав: Горан Кошанин, Ивайло Равуцов, Станислав Николов, Стефан Радушев, Валентин Стаменов, Владимир Георгиев, Красимир Кирилов и Десислав Димитров, а треньор на тима бе Звонко Папак.

В първият двубой от турнира Шуменци се изправиха срещу K.K. Zdravlje, в чиито редици личаха големи имена играли в най-силните сръбски отбори като Партизан и Цървена Звезда. Нашият тим не започна по най-добрия начин и си личеше, че шуменските „момчета“ имат нужда от време за да влязат в ритъм. Това се случи и до края на първото полувреме нашият тим се разигра и след поредица хубави комбинации в нападение поведохме в резултата с 3 точки. След като се разгряха добре шуменци нямаха спирка и след още по-добро второ полувреме спечелихме срещата с 47:39.

Вторият двубой ни изправи срещу другия отбор на Лесковац – K.K. Hisar. Мачът започна изключително равностойно и само по-добрата стрелба на шуменските гардове ни помогна да се оттеглим с точка аванс след първата четвърт. Втората четвърт обаче бе изцяло за Шумен. Отличните пробиви на Ивайло Равуцов, който показа, че кара втора младост бяха в основата на доброто представяне и шуменци се оттеглиха на почивка при преднина от 8 точки – 27:19. След почивката домакините от Лесковац се пуснаха да обръщат мача. Сръбските ветерани показаха отлична стрелба и след като спечелиха третата четвърт с 13:8 направиха мача интересен. Последната четвърт бе изключително интересна и драматична за гледане. И двата отбора напомниха са златните години. Кошове летяха от всякакви позиции, а мачът вървеше кош за кош. Все пак Шумен показа, че знае как се печелят мачове и след силни последни минути спечелихме тази част с 20:18, а с това и мача с 55:50.