Даниел Колев пред shumenbasket.org за лагера с националния отбор

В началото на септември Даниел Колев бе извикан в лагера на националния отбор до 14г. Вижте какво каза центърът на Шумен за престоя си в националния и неговите впечатления за международния турнир, в който участва:

БК Шумен: С няколко думи, какви са впечатленията ти от лагера на националния отбор?

Даниел Колев: Амиии лагерът беше много добър. Момчетата в отбора бяха наистина много добри. Треньорите се държаха много добре с мен, както и моите съотборници.

БК Шумен: Разкажи ни за тренировъчния процес с националния. Има ли различни неща, от това което тренираш тук с отбора на Шумен?

Даниел Колев: Ами да, имаше нови неща за мен. Запознаха ни с много нови нападателни тактики. В защита ни показаха също нови неща.

БК Шумен: Как би оценил повиквателната за националния? Успя ли да ти помогне да подобриш играта си?

Даниел Колев: О, да разбира се. Смятам, че успях да науча много нови неща.

БК Шумен: Какво би казал за турнира, в който взе участие? Какво ти направи впечатление в мачовете на толкова високо ниво?

Даниел Колев: Бих казал, че играта е съвсем различна, отколкото мачовете, които играем с Шумен. Много по-високо темпо. Съперниците бяха много по-добри и се играеше много по-трудно. В единия от мачовете успях да вкарам 8 точки и 6 борби, но за съжаление изпуснах 6 наказателни. Обикновено ги вкарвам на тренировки, но там напрежението бе много високо, а имаше и притеснение от моя страна.

БК Шумен: Имаше ли разговор с треньорът на националния? Той посъветва ли те какво да подобриш в играта си, на какво да наблегнеш?

Даниел Колев: Да, говорихме с треньора. Каза ми да наблегна на техническата част. В бъдеще те отново ще събират националния отбор и ако няма развитие може да не попадна в него.

БК Шумен: Последен въпрос. След като успя да играеш баскетбол на най-високо ниво, успя ли да си направиш равносметка, за себе си, какво трябва да подобриш в играта си, за да станеш по-добър?

Даниел Колев: Ами трябва да продължа да тренирам здраво. Има много неща, които искам да подобря, но основно искам да имам по-добра стрелба и по-хубав пробив.

БК Шумен: Благодарим за отделеното време и ти пожелаваме успех.