Звонко Папак: За 3 години успяхме да свършим много в БК Шумен

Сръбският специалист Звонко Папак вече три години работи като методист и треньор в школата на БК Шумен. За тези 3 години Папак обучаваше не само състезателите във всички възрасти на нашия клуб, но и треньорите, с които работи. По този повод се срещнахме с тренер Папак и му зададохме няколко въпроса за работата му в клуба.

БК Шумен: Здравейте, тренер Папак. Вече 3 години работите в школата на БК Шумен. Какви са Вашите впечатления?

Звонко Папак: Доволен съм от работата си в клуба, доволен съм и от отношението на управителния съвет (УС) на БК Шумен към треньорите и тренировъчния процес. Всичко, от което имаме нужда като треньори от УС са го осигурили. Успях да се сработя и с треньорите в клуба, особено с Янко Янков. Още като състезател Янков е имал много добри треньори като Клечков, Младенов, Барчовски и е успял да научи много от тях. Откакто е треньор той също продължава да се развива и виждам огромен потенциал в него.

БК Шумен: Как виждате развитието на състезателите в клуба през тези 3 години?

Звонко Папак: Смятам, че има развитие във всички възрастови групи. За съжаление имаме проблеми със селекцията при юношите, където поради ред причини състезателите са по-малко. При по-малките обаче виждам много добро развитие. Имаме голям избор и успяваме да ги запалим да тренират редовно и да се развиват като състезатели, което след време ще даде добри резултати.

БК Шумен: А какви проблеми срещнахте през тези 3 години като методист и треньор в нашата школа?

Звонко Папак: Проблемите са основно с базата. Построи се голяма и хубава Арена, която не се ползва. Не разбирам защо не може да се осигури място за децата да тренират редовно в тази голяма и хубава зала? Не знам докога ще бъде празна, но в тази зала има много добри условия за тренировки, които биха помогнали на децата много.

БК Шумен: Благодарим и Ви пожелаваме успехи и в бъдеще.

Звонко Папак: И аз благодаря. Искам само да допълня, че според мен условията за развитие на баскетбол в град Шумен ще стават все по-добри. Все повече деца са запалени по спорта. В града има и чудесна баскетболна публика, която подкрепя отборите ни във всички мачове. Благодаря им, надявам се да продължим да носим радост на тези хора.