ИГРАЧ НА МАЧА – Антон Диков: Ако подобрим защитата ще можем да затворим серията в наша полза

Играч първия мач от четвъртфиналната плейофна серия срещу Чавдар Троян стана Антон Диков. Крилото на Шумен игра отлично и завърши с 34 точки, 8 борби и 3 асистенции. Въпреки драматичната загуба вчера Антон е оптимист за крайния изход. Ето какво каза той за shumenbasket.org:

БК Шумен: Традиционно – кажи ни с няколко думи как видя мача от терена?

Антон Диков: През целия мач контролирахме нещата. Водихме почти през цялото време на срещата. Минута и половина преди края на редовното време поведохме с шест точки, но в самия край на мача един кош на Мишо Танев – тройка с табло от девет метра, свали разликата до 3 точки и там може би се пречупихме. Накрая в решителните ситуации и малко късмет не ни достигна. Аз лично изтървах отворена стрелба от средно разстояние в края за победата.

БК Шумен: Четвърти пореден мач губим от Чавдар или в продължение, или с минимална разлика…

Антон Диков: Да, вече четвърти пореден мач… Абсолютно и само с късмет ни бият. Не знам, може би в решителните ситуации заради по-големия им опит се справят по-добре и затварят мача, докато ние не успяваме.

БК Шумен: Ти добре играеш срещу Чавдар, показа го и в този мач. Явно си намерил пробойните в тяхната защита… Смяташ ли, че можем отново да вкараме над 100 точки на Троян и този път да ги победим?

Антон Диков: Със сигурност можем да вкараме над 100 точки на Чавдар. Проблемът не е във вкарването, а в защитата в пореден мач. Да, вкарваме 109 точки, но допускаме 113… Това е недопустимо, не знам за кой път се случва. Ако подобрим защитата ще можем да затворим серията в наша полза.

БК Шумен: Значи защитата ще е решаваща за победа в предстоящия мач, а може би и в решителния трети мач?

Антон Диков: Абсолютно! Следващите мачове ако успеем да ограничим основните им реализатори – Вучков и Танев мисля, че няма как да ни победят. Трябва да ги ограничим под 20 точки и няма да имаме проблем да вземем мачовете.

БК Шумен: Публиката ще бъде ли фактор утре?

Антон Диков: Надявам се утре зала „Младост“ да е пълна – да няма празно място. Ще дадем всичко от себе си. Този мач ще го изиграем главно за шуменските фенове. Надявам се да го спечелим с разлика и вече на третия мач – каквото стане. Трябва да дадем 101% от възможностите си, за да зарадваме публиката и да се класираме за полуфиналите. Мисля, че не е възможно пети и шести мач късмета да покрива Чавдар. Време е и на нас да ни се усмихне. Вярвам, че публиката ще е нашия шести играч и с нейна помощ ще победим, ще го направим за хората, които ни подкрепят през целия сезон!