ИГРАЧ НА МАЧА – Антон Диков: Ако променим характера си, можем да говорим за нещо по сериозно в края на сезона

Играч на мача за Шумен в третия кръг от Втора четворка на А група стана Антон Диков. Крилото на Шумен наниза 35 точки, овладя 9 борби и подаде 7 завършващи паса. Антон се раздаде и в защита, записвайки 5 откраднати топки. Въпреки неговите усилия нашият тим записа първата си загуба в тази фаза на първенството. Веднага след мача Антон Диков даде интервю за shumenbasket.org:

БК Шумен: Традиционния въпрос като за начало – Как видя мача от игрището?

Антон Диков: Първото полувреме играхме добре и имахме 13 точки преднина, получаваха ни се нещата. През второто полувреме излязохме сякаш вече сме спечелили и това ни изигра лоша шега. Срам ни е от тази загуба.

БК Шумен: Отново повеждаме убедително, отново губим в самия край – на какво го отдаваш?

Антон Диков: За пореден път показахме че нямаме характер за напечените моменти от мача, нямаме оправдание за нищо.

БК Шумен: Трябва да подобрим защитата или може би трябва да вкарваме повече при открилите се възможности?

Антон Диков: Като допуснем 100 точки е ясно че защитата ни е била трагична, но не става само с приказки, трябва да покажем и на терена, че можем да се справяме по-добре.

БК Шумен: Утре излизаме в директен мач за първото място срещу Шампион 2006, когото победихме три пъти този сезон. Могат ли да ни изненадат с нещо и да спечелят мача?

Антон Диков: Длъжни сме да спечелим, с класа сме над всички отбори във Втора четворка. Въпреки всичко оставам оптимист за края на сезона.

БК Шумен: Последен въпрос – какво ще е нужно да подобрим, за да спечелим оставащите мачове до края на Втората четворка и да влезем в Плейофите като шести поставен отбор?

Антон Диков: Става банално да говорим само за защитата, проблемът ни е в главите. Ако променим характера си, можем да говорим за нещо по сериозно в края на сезона. Ако не, ще затвърдим провала си, както оприличавам сезона ни досега.