ИГРАЧ НА МАЧА – Антон Диков: Важното е отборът да побеждава, а кой ще вкарва не е от значение

Антон Диков затвърди добрата си форма от мача с Рилски спортис-2 и срещу Шампион 2006. Антон отново записа силни показатели – 30 точки, 5 борби и 4 асистенции, както и отлична стрелба – 10 от 17, като от тройката бе 8 от 10! За да не повторим интервюто от понеделник зададохме на Диков малко по-различни въпроси, вижте ги:

БК Шумен: За трети път този сезон си играч на мача и втори пореден, така че знаеш с кой въпрос ще започнем… Как видя мача срещу Шампион 2006 от игрището?

Антон Диков: Този път влязохме в мача пределно мобилизирани от първата минута и взехме нещата под наш контрол. Бяхме пределно мотивирани да покажем че загубата от Рилски е била случайна и искахме да измием срама от нея.

БК Шумен: Огромна промяна в играта на нашия тим в рамките на 24 часа. Особено добре играхме в защита срещу Шампион, как си го обясняваш?

Антон Диков: Да този път играхме добре в защита и ограничихме съперника до под 70 точки. Всеки се раздаде максимално и това даде резултат. В нападение ни се получаваха нещата, играхме добре и на контраатака, радостно е че в този мач успяха да запишат участие всички момчета в отбора.

БК Шумен: А можем ли да кажем, че Шампион 2006 просто са ни по-удобен съперник? За четвърти път ги побеждаваме този сезон.

Антон Диков: Пак казвам ние сме с класа над всички отбори във втората четворка. Просто Шампион нямаше с какво да ни затруднят. Играем ли така, мисля че имаме големи шансове да преодолеем съперника си на плейофа.

БК Шумен: Смяташ ли, че можем да бъдем постоянни до края на сезона и да показваме добрата игра, която показахме в София?

Антон Диков: Длъжни сме да го направим, физически сме подготвени, баскетболно също. Проблемът ни е психологически, на терена губим главите. Изчистим ли това мисля, че повечето отбори от първата петица няма да ни желаят за противник в плейофа.

БК Шумен: Този път няма да питам кои са слабите страни и какво има да подобряваме, но ще те питам кои са силните страни на Шумен и как можем да се възползваме по-добре в останалите мачове до края сезона?

Антон Диков: Мисля, че чисто като индивидуални качества на играчите превъзхождаме доста отбори, все още имаме какво да работим върху отборната игра, а не да разчитаме само на индивидуалности. Работим усилено да подобрим това Надявам се в мачовете на истината да покажем, че работата която сме свършили през сезона не е била напразна.

БК Шумен: Последен въпрос – как се вкарват 8 от 10 от тройката?

Антон Диков: Време беше да се отпуша (смее се). Това ми е най-силното оръжие, но до момента просто топката не влизаше в коша. На ден стреляме по много и това даде резултат. Надявам се да имам мач и с 10 от 10, но това не е най-важното. Важното е отборът да побеждава, а кой ще вкарва не е от значение.