ИГРАЧ НА МАЧА – Виктор Серафимов: Трябва да намаля грешките от моя страна, да организирам играта по-добре и да натисна здраво в защита

Играч на мача за Шумен в последния кръг на Втора четворка стана Виктор Серафимов. Младият шуменски гард изигра отличен мач и водеше съотборниците си към победата. Срещу Рилски спортист-2 Виктор записа 14 точки, 9 асистенции, 5 борби и 1 открадната топка. Вижте какво каза за срещата Серафимов, какви са очакванията му за плейофите, както и за предстоящите Купа България и финали на републиканско първенство за юноши.

БК Шумен: Традиционно първият ни въпрос е: Как видя мача от терена?

Виктор Серафимов: Започнахме много слабо. Първоначално не можехме да си вкараме ситуациите. Допуснахме много грешки и се задържахме в резултата, защото играехме с повече желание и вземахме повечето борби. В края на полувремето все пак успяхме да вкараме положенията си. Второто полувреме се отпушихме, защитата ни също бе на ниво, а и стрелбата ни тръгна, така че нещата си дойдоха на мястото.

БК Шумен: Според теб, защо успяхме да победим днес този съперник с лекота, а загубихме мачът в Самоков срещу същия отбор?

Виктор Серафимов: Мисля, че този път нямаше подценяване. Бяхме много по-концентрирани в сравнение с предния мач и като цяло влязохме по-сериозно в мача.

БК Шумен: Предстоят нови мачове срещу Чавдар Троян в плейофите. Досега загубихме три пъти от този противник през сезона, кои ще са основните фактори, които ще ни помогна да победим този противник и да го отстраним?

Виктор Серафимов: Според мен те са опитен отбор, по-възрастни са от нас. Но ние сме по-натренирани, трябва да ги надбягаме, трябва да покажем по-голямо желание да вземем мачовете. Надявам се да затворим серията в два мача и мисля, че ще го постигнем с повече желание и борба.

БК Шумен: Мислиш ли, че в предните три мача срещу Троян сме успели да се поучим от грешките си и успяхме ли да намерим някоя слабост в отбора на Чавдар, която да използваме в тези мачове?

Виктор Серафимов: Двата отбора се познаваме много добре, както те нас, така и ние тях. Да смятам, че знаем как да ги бием, но трябва и да покажем на терена, че го можем. Оптимист съм за мачовете.

БК Шумен: Как смяташ, че ти можеш да бъдеш най-полезен за отбора в предстоящите плейофни мачове?

Виктор Серафимов: Трябва да намаля грешките от моя страна, да организирам играта по-добре и да натисна здраво в защита.

БК Шумен: Ти действително намали грешките през този сезон. В днешния мач (срещу Рилски спортист-2) имаше само две грешки. Но кое смяташ, че още трябва да подобриш в играта си, за да бъдеш по-добър на терена.

Виктор Серафимов: Ами смятам, че технически доста напреднах, физически се чувствам добре. Но мисля, че психически трябва да работя над себе си, защото понякога, когато не се получат нещата се получава едно изнервяне при мен и трябва да работя над това. Иначе съм със самочувствие и нямам проблеми откъм баскетболно естество.

БК Шумен: И един въпрос свързан с юношеския отбор. Тази година ти си капитан на отбора и успя да го изведеш до финали на републиканско първенство и до Купа България. Според теб какви са шансовете ни за успешно представяне?

Виктор Серафимов: От години работим, за да стигнем точно до този момент – да се класираме директно. Имаме възможност да покажем на Купа България, че не е случайно. Не знам дали ще се нарече изненада ако постигнем нещо повече и на финалите на държавно, и на купата. Мисля, че трябва да влезем със самочувствие и не трябва да се притесняваме от другите отбори.