ИГРАЧ НА МАЧА – Виктор Серафимов: Проявихме характер, но липсата на опит се оказа решаваща

Играч на мача за БК Шумен срещу Икономически университет бе Виктор Серафимов. Шуменският гард направи страхотен мач и бе близо до трипъл-дабъл с 28 точки, 10 борби и 8 асистенции. Ето какво сподели за мача Виктор и какви са неговите очаквания за последните два мача от сезона.

БК Шумен: Направи страхотен мач срещу Икономически университет. Разкажи ни с няколко думи как видя двубоя от игрището?

Виктор Серафимов: Мачът започна много нервно от наша страна, но след това се окопитихме и се върнахме в резултата. Допуснахме няколко грешки и се оттеглихме с пасив от 10 точки. Обаче успяхме да изненадаме дори съперника в началото на второто полувреме, защото е тенденция да почваме слабо след почивката, а този път направихме точно обратното, започнахме силно и се върнахме отново в мача. За съжаление явно не ни достигна опит и не можахме да се задържим в резултата до края.

БК Шумен: Изигра наистина добър мач, но според теб какво не достигна на съотборниците ти да играят на твоето ниво и да отмъкнем победата?

Виктор Серафимов: Няма значение кой е направил добър мач. Всеки може да направи добър мач, всеки прави и слаби мачове. Един мач аз ще играя добре, в друг мач, някой друг ще играе добре… Просто трябва да се подкрепяме и на който му е вечер, мисля, че той трябва да води. Когато играем отборно, мисля можем се представяме много добре. Искам да похваля и момчетата на моята възраст – юношите, които се включиха много добре. Мисля, че точно заради тяхната игра успяхме да се върнем в мача. Това което не ни достигна да победим бе борбата под двата коша. Превъзхождаха ни ръстово и физически. Мисля, че и опит не ни достигна, защото когато трябваше да ги натиснем и да спечелим мача, направихме няколко грешки и там ни намаляха шансовете да измъкнем победата.

БК Шумен: Сам каза – два пъти се върнехме в мача. В предни години, когато изостанехме от този противник с 10-15 точки, сякаш се предавахме, но този път проявихме характер на два пъти. На какво го отдаваш?

Виктор Серафимов: Главната причина е, че има израстване в нас, като състезатели и като отбор. Защото играем заедно… вече три-четири години стана и натрупахме опит. Смятам, че станахме по изкусни на игрището.

БК Шумен: Трима основни състезатели пропуснаха този мач – Диков, Делев и Джамбазов. Според теб това отразили се на играта и можехме ли да спечелим ако играеха.

Виктор Серафимов: Ами определено се отрази, защото те са по-опитни играчи и когато те са в състава е по-различно настроението и не само на игрището, но и извън него. Но мисля, че дори при тяхното отсъствие ние успяхме да ги заместим максимално добре.

БК Шумен: И както се видя справихте се добре. Последен въпрос: Остават два мача до края на полусезона, смяташ ли, че можем да се преборим за едно от двете места даващи право за директно класиране за първата петица?

Виктор Серафимов: Мисля, че оставащите два мача ще успеем да ги вземем, защото си личи, че има напредък при нас. Както е тенденция другите отбори да играят трудно в Шумен, така и ние играем силно като домакин. Ако някой от другите отбори стъпи на криво и направи грешка, можем да влезем сред първите два. Ако не успеем, мисля, че с това допълнително пресяване на квалификациите ще успеем да се класираме в първите пет.

БК Шумен: Значи си оптимист за класиране в първата петица?

Виктор Серафимов: Да, определено!