ИГРАЧ НА МАЧА – Виктор Серафимов: Разликата дойде от това, че Черноморец имат повече опит

Виктор Серафимов стана играч на мача за БК Шумен в третия полуфинален двубой от плейофите на А група срещу Черноморец. Гардът ни показа огромно желание за победа и се раздаваше във всяка една ситуация на терена. Помогна на отбора с 10 точки, 2 борби и 4 асистенции. Ето какво каза Виктор за сайта ни:

БК Шумен: Впечатленията ти от мача?

Виктор Серафимов: В началото и ние, и съперниците ни допускахме много грешки. Поведохме в резултата през първата част, играхме добре. Но втората част някак си се огънахме, не издържахме на техния натиск. Хванаха борбата и още във втората част си пролича, че от там идва голяма разлика. Цял мач се опитвахме да ги догоним и в последната четвърт успяхме да смъкнем разликата до 5 точки, но когато трябваше да ги натиснем най-много, отново не ни достигна опита и не можахме да обърнем нещата.

БК Шумен: Като каза опита, видя се, че точно най-опитния в техния отбор – Христо Николов настъпи във важните моменти. Опита ли онова малкото, което не ни достигна?

Виктор Серафимов: Мисля, че да. Ние сме предимно млади играчи. Разликата идва от това, че той е играл в много важни мачове, бил е национален състезател, миналата година стана шампион на България с Левски. А и момчетата в Черноморец, които преди това играха в ЦСКА, също са играли доста мачове. Миналата година като нас записаха доста мачове в А група. Мисля, че точно там дойде разликата, че имат повече опит от нас.

БК Шумен: Не успяхме да се сборим, те взеха 14 борби в повече. Това ли натежа за крайния изход от мача?

Виктор Серафимов: Ами мисля, че да. Защото психически много тежи, когато си направил една добра защита и виждаш как изтърват, но след това овладяват под коша и лесно добавят абсолютно сами. Другото, което натежа е, че Бургас не се славят с много точна стрелба от разстояние – както видяхме и в първите два мача са ни вкарали само 5 тройки. Този мач обаче ги оставихме прекалено сами, а те си вкараха позициите.

БК Шумен: Предстоят ни двубои с ИУ Варна за бронзовите медали. Смяташ ли, че можем психически да се отърсим от загубата в полуфинала и да излезем мотивирани срещу варненци?

Виктор Серафимов: Да според мен, няма никакъв срив в настроението на отбора или нещо подобно. Вижда се, че в момента сме в подем, направихме вързана серия с Черноморец, отстранихме Троян. Мисля, че вече повярвахме във възможностите си. Както казах и днес на момчетата, ако не успеем да победим ВИНС-а, значи няма кой друг отбор от първата четворка да победим.

БК Шумен: Отново ще ти задам въпрос за предстоящите финали и Купа на България за юноши. Според теб, тези мачове в мъжката А група, допринесоха ли за това, ти и съотборниците ти от юношеския отбор, да натрупате опит и самочувствие, които да ви помогнат за по-добро представяне?

Виктор Серафимов: Със сигурност. Защото когато играеш с физически и технически много по-добри противници ще е много по-лесно да играеш с баскетболисти на твоята възраст. Засега натискаме при мъже, а когато дойдат мачовете при юноши ще си проличи, колко ни е помогнало участието в А група.